Jahody v sezóne – poď ich využiť a vychutnaj si vegan jahodové cookies

Ako na to?

Jahody rozmixuj a var, kým ti nevznikne husté pyré, podobné paradajkovému pretlaku. V miske vyšľahaj maslo s cukrom a pridaj jahodové pyré zmiešané s farbivom. Následne pridaj múku, sódu bikarbónu a soľ a miešaj, kým sa všetky ingrediencie prepoja. Cesto daj do chladničky na desať až dvadsať minút. Potom z neho urob guľôčky – približne dve polievkové lyžice cesta na každú. Guľôčky obaľ v cukre a daj na plech s rozostupom aspoň päť centimetrov. Sušienky pečieme na 170 °C približne 15 minút, kým okraje nie sú upečené.

Vo vzduchotesnej nádobe ti sušienky vydržia pri izbovej teplote päť dní, v chladničke desať dní a v mrazničke dokonca až mesiac.

Celý videorecept nájdeš aj na našom Instagrame!

Ingrediencie, ktoré budeš potrebovať:

  • 360 g jahôd
  • 200 g cukru
  • 150 g vegánskeho masla
  • trochu vanilky
  • 2 ČL farbiva z cvikle
  • 280 g hladkej múky
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 50 g cukru na obaľovanie

Čo je práve v sezóne počas augusta?

Ak chceš variť sezónne, nezabudnite si stiahnuť náš sezónny kalendár úplne zadarmo – nájdeš ho priamo tu.

Chceš viac takýchto tipov?

Zaujímajú ťa overené rady, ako neplytvať? Chceš viac Zero Waste receptov, ktoré sú chutné a udržateľné? Prihlás sa na odber našich noviniek a žiadny event či inšpiratívny tip ti určite neujde!