
Ako na to?
Jahody rozmixuj a var, kým ti nevznikne husté pyré, podobné paradajkovému pretlaku. V miske vyšľahaj maslo s cukrom a pridaj jahodové pyré zmiešané s farbivom. Následne pridaj múku, sódu bikarbónu a soľ a miešaj, kým sa všetky ingrediencie prepoja. Cesto daj do chladničky na desať až dvadsať minút. Potom z neho urob guľôčky – približne dve polievkové lyžice cesta na každú. Guľôčky obaľ v cukre a daj na plech s rozostupom aspoň päť centimetrov. Sušienky pečieme na 170 °C približne 15 minút, kým okraje nie sú upečené.
Vo vzduchotesnej nádobe ti sušienky vydržia pri izbovej teplote päť dní, v chladničke desať dní a v mrazničke dokonca až mesiac.
Celý videorecept nájdeš aj na našom Instagrame!
Ingrediencie, ktoré budeš potrebovať:
- 360 g jahôd
- 200 g cukru
- 150 g vegánskeho masla
- trochu vanilky
- 2 ČL farbiva z cvikle
- 280 g hladkej múky
- 1 ČL sódy bikarbóny
- štipka soli
- 50 g cukru na obaľovanie
Čo je práve v sezóne počas augusta?
Ak chceš variť sezónne, nezabudnite si stiahnuť náš sezónny kalendár úplne zadarmo – nájdeš ho priamo tu.

Chceš viac takýchto tipov?
Zaujímajú ťa overené rady, ako neplytvať? Chceš viac Zero Waste receptov, ktoré sú chutné a udržateľné? Prihlás sa na odber našich noviniek a žiadny event či inšpiratívny tip ti určite neujde!