Slováci vyhadzujú čoraz viac jedla: čo sa s ním aktuálne deje a aké zmeny nás čakajú? Zuzana Madajová30. októbra 20202. novembra 2020 Foto z terénu, trenčianska analýza odpadov. Zdroj: JRK Slovensko Ich poslaním je zlepšiť odpadové hospodárstvo vďaka znižovaniu množstva zmesového komunálneho odpadu, predchádzaním jeho...
Avokádo má veľa dobrých vlastností. Ale aj príbeh, ktorý by ťa mal varovať pred jeho plytvaním. Ako ním neplytvať sa dozviete v tomto príspevku. Free Food21. septembra 20202. novembra 2020 Avokádo je superpotravina, ktorú sme si vďaka jej skvelej chuti a blahodarným účinkom za posledné roky všetci veľmi obľúbili. Z...
V Tescu majú radi jedlo, dávajú mu druhú šancu. Ako sa im darí v ich boji proti plytvaniu? Zuzana Madajová4. septembra 202011. septembra 2020 Zdroj : Tesco Slovensko Zamestnanci spoločnosti Tesco si vždy nájdu čas porozprávať sa o plytvaní potravinami a potravinovom odpade. Okrem...
V Kambodži založil prvú Zero Waste vegánsku reštauráciu na svete, teraz na Slovensku búra mýty o tradičnej kuchyni Zuzana Madajová21. júla 20203. decembra 2020 S Vojtechom Véghom sme sa prvýkrát stretli vo veľmi intímnej chvíli. Obedovala som práve zvyšky omelety z predošlého dňa, keď mi zavolal,...
Aj potravinový odpad môže dožiť dôstojne: bioplynové stanice na Slovensku Free Food1. júla 20207. júla 2020 Nádvorie výskumnej bioplynovej stanice v Kolíňanoch. Je nenávidená a zároveň milovaná, no mnohí o jej existencii nič netušia. No schválne. Hovorí...