Blog

Slovakia Going Zero Waste

V apríli sme opäť dostali možnosť zúčastniť sa na konferencii Slovakia Going Zero Waste a pripraviť chutné jedlo pre jej účastníkov, ktorých bolo vyše 800. Podarilo sa nám takto zachrániť až 300 kíl potravín určených na vyhodenie. Pomáhal nám pri tom šéfkuchár Jaro Ertl, ktorý je tiež bojovníkom proti plytvaniu potravinami. Varenie z prebytkov je ťažšie ako sa na prvý pohľad môže zdať. To, z čoho sa varí, sa vždy dozvedáme len krátko pred akciou, takže príprava jedla si vyžaduje veľkú dávku pohot(d)ovosti a kreativity. To, že jedlo mizlo z tanierov závratnou rýchlosťou berieme ako dôkaz toho, že sa nám...

Náš rok 2018

V roku 2018 sme sa v občianskom združení Free Food naozaj činili. Rok sme začali februárovou akciou Dobrý skutok v IKEA. Prebiehali na nej rôzne workshopy na témy ktoré sú nám veľmi blízke, ako napríklad Ako žiť bez odpadu v domácnosti či Varenie z ovocia a zeleniny, ktoré zostalo v chladničke. Mali sme možnosť stretnúť sa ľuďmi, ktorí sa zaujímajú o tému plytvania potravinami a priblížiť im, čo Free Food robí. V marci ste nás mohli stretnúť na akcii Showcrates, kde sme sa postarali o catering a v apríli zase na Dobrom trhu na Jakubáku. V máji boli akcie až...