Blahoželáme! Ak si sa dopracoval/a až k tomuto článku, znamená to, že si skutočne pripravený/á spraviť Vianoce lepším sviatkom, tvoje sviatky budú pokojnejšie a jedlo ti nebude prerastať cez hlavu! A nám už neostáva nič iné, len ti popriať:
Podobné články
16. október – Svetový deň jedla
To, že Svetový deň jedla pripadá 🗓️ v kalendári na 16. októbra, nie je vôbec náhoda. Práve v tento deň, v roku 1945, vznikla Organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO), ktorá pomáha zvyšovať...
Európsky týždeň znižovania odpadov bude patriť tento rok potravinám
Od 16. do 24. novembra Európska únia opäť oslávi tradičný Týždeň znižovania odpadov, ktorý sa tento rok špecificky zameriava na prevenciu plytvania potravinami. Hlavné motto tohto ročníka znie: „Plytvanie potravinami...
Ryby a morské plody trpia nadmerným výlovom, zatiaľ čo 40 % z nich končí v koši
Takmer polovica Európanov si doma dopraje rybu aspoň raz za týždeň, pričom ich spotreba neustále rastie. Ryby či morské plody sú čoraz obľúbenejším zdrojom proteínu aj pre Slovákov a Slovenky. V rokoch...
Ako vyzerá predaj potravín po dátume minimálnej trvanlivosti? Prieskum u najväčších supermarketov prekvapil aj nás.
Vysoké ceny potravín sú pre mnohých dôvodom začínať svoj nákup pri regáli so zlacnením tovarom. Iní chcú zase potraviny s končiacou spotrebou zachrániť pred vyhodením a bojovať tak proti plytvaniu. Kým predaj potravín...
Vianočný newsletter │ Deň 6: Čo so zvyškami, časť druhá
Čo robiť s prezretým ovocím, ako ho využiť na maximum a dať si žalúdok trochu do normálu? Pomôžu vám naše obľúbené recepty s ovocím.
Vianočný newsletter │ Deň 5: Čo so zvyškami, časť prvá
Dnes je 22.12. a ty už máš od nás všetky dobré tipy na to, ako sa tieto Vianoce uskromniť a nezahatiť si komoru či kuchyňu jedlom. Ak sa ti aj...